Levend in Liefde

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 12:44

Tekst uit de "Liefdes Presentie" WhatsApp groep:

Levend in Liefde 🥰🔥🙏 ...

Als je altijd en immer vanuit en in liefde wilt leven, zul je je brandende HART als uitgangspunt van je bewustzijn moeten nemen. Dit is iets wat overduidelijk is.

Voor veel mensen is het uberhaupt al een uitdaging om de aandacht daar te houden, laat staat de gloeiende liefde daar te voelen, en de hele eindeloze schat die daar in het HART verborgen is.

Leven in de presentie van het HART is sowieso HIER EN NU, altijd in juist DIT MOMENT. Nergens anders.

Waarom leven we niet daar IN HET HART, HIER EN NU in die volle frisse rijkdom en gloeiende warmte en vervulling?

  1. Het is sowieso een kwestie van AANDACHT. Als mensen nog niet eens twintig minuten per dag in meditatie in liefde besteden, dan is de vraag of mogelijkheid altijd vanuit het Hart leven niet echt realistisch.

  2. Het kan ook gewoon zijn dat je niet weet HOE HET MOET. Het is je niet geleerd of je verwart de meditaties met elkaar. Je kunt DE WEG maar niet vinden. Gelukkig zijn er boeken en meesters die het je kunnen leren.

  3. Het kan ook zijn dat je VERLANGEN ernaar er niet echt is, niet oprecht is. Misschien heb je jezelf wel wijs gemaakt dat je liefde wil, maar zoek je eigenlijk een oplossing voor je problemen, seks, een relatie, een nieuwe moeder of vader om je te vertroetelen, een utopie. Zolang die dingen er zijn en je het Verlangen naar Liefde niet kunt onderscheiden en het het voornaamste maakt, zal het je schijnbare zoektocht ernaar saboteren. LIEFDE OM LIEFDE is belangrijk. En het verlangen naar liefde kan groeien.

  4. INNERLIJKE WONDEN of pijnen, trauma's, gevoelens van tekort en niet goed genoeg zijn, waardeloos, gezien willen worden, liefde moeten verdienen. Dit zit in het geheugen van het lichaam opgeslagen. Alvorens ALS LIEFDE te kunnen leven zul je voor eens en altijd af moeten rekenen met 'ik ben geen liefde' en tot echte ZELFLIEFDE moeten komen. Dit heeft niets te maken met 'positief denken' of 'jezelf op een bepaalde manier zien'. Met zelfbeeld zeg maar, maar het gaat echt om DE INNERLIJKE ONT-DEKKING DAT JIJZELF LIEFDE BENT. Dan is je HART de basis geworden. HELING is dus nodig, en vooral VOELEN, toelaten, kwetsbaarheid ... zonder dat blijf je je in allerlei bochten wringen, en blijft je manier van kijken verwrongen, vol oordeel en verachting.

 

Naast deze 4 fundamentele dingen heb je 'mind', 'doen' en 'naar buiten gericht', die verhinderen dat je gewoon IN JE HART BENT en daar vertoeft.

  • a) je mind schept tijd, en door daarin mee te gaan, raak je de voeling met DIT VOLLE MOMENT kwijt.
    - ook is je mind immer gericht op 'oordelen' en 'problemen', waardoor DIT VOLLE MOMENT, probleemloos, niet als zodanig ervaren wordt. Je mind is vernauwend kijken. IN LIEFDE ZIJN heeft juist een hele andere benadering nodig. Zolang je telkens zoekt naar problemen, om de wereld te redden of wat dan ook, is er een kijken vanuit de mind. ZONDER PROBLEMEN ZIJN, dat moet je uitgangspunt worden, als je IN LIEFDE WIL LEVEN ....

  • b) Het is niet zo dat IN LIEFDE ZIJN passief is, onverantwoordelijk, of niet betrokken. Je gaat wel uit allerlei dramatisering, romantisering, mindstuff, verhalen, gossip ... wat allemaal voeding is voor de mind en teert op je wonden ... je kunt zelfs zeggen dat EEN LEVEN IN LIEFDE meer verantwoord leven is ... voor wat echt waardevol is, DIT MOMENT en de volle kostbaarheid daarvan.


De mens meent dat de vrucht in de arbeid is, het arbeidsethos staat soms hoog in het vaandel. Werken, geld verdienen, om nog meer te kopen, nog meer te doen, nog veiliger te zijn, sparen voor de dag van later. Je moet echter ook beseffen dat MORGEN DE DOOD IS. En dat al je werk tot grotere verantwoordelijkheden, je juist nog meer werk oplevert. Of dat je dan daar van moet bijkomen in vertier en ontspanning. Bovendien kun je al gauw inzien dat al het werk eindeloos is.

Natuurlijk is WERK belangrijk, in vele dingen. Een DOEND LEVEN is in wezen een GELUKKIG LEVEN. Maar je moet goed de plaats daarvan leren beseffen. Het DOEN komt NA of gebeurd IN , het ZIJN. ZIJN is belangrijker, veel belangrijker dan alles wat ooit gedaan kan worden. De valkuil van altijd maar bezig zijn, afgewisseld met afleiding, moeheid en ontspanning, daaraan gekoppeld allerlei overtuigen dat dingen MOETEN, dat recept gaat je nooit een leven in LIEFDE brengen. DOE WAT GEDAAN MOET WORDEN, organiseer je leven zo dat DIT MOMENT DE VRUCHT WORDT VAN JE ARBEID ... dan heb je echt VRIJE TIJD ....

  • c) tot slotte de naar buiten gekeerde houding van de mens die recht tegenover staat aan KIJK EENS BINNENIN, daar is alles te vinden. Ten eerste de zintuigen. En dan vooral de ogen. De wereld 'daarbuiten' te zien in plaats van AL DIT IS IN MIJ, IN MIJN BEWUSTZIJN. Zolang mensen menen dat het DAAR IS, DAARBUITEN, dat het DAAR ALLEMAAL GEBEURT, zolang zijn mensen blind voor hun eigen hart en de eindeloze schoonheid die daar te vinden is.

 

De objecten zijn ook aantrekkelijk en afstotelijk. In LIEFDE LEVEN wil niet zeggen dat je niet meer geniet van zintuiglijke ervaringen of dat je dingen niet meer vies vindt of lelijk. Maar je kunt die grote hang naar uiterlijkheden en trivialiteiten leren zien, waar je overal om geeft of je druk over maakt alsof dat belangrijk is en je dat gaat geven wat je werkelijk verlangt en nodig hebt. Voordurend bezig met uiterlijkheden, gooit de mens zijn leven weg en blijft de DE DEUR NAAR BINNEN dicht. De deur is weliswaar wel open, maar hij mist het, gaat er niet bij staan. GEEF AANDACHT AAN BINNEN, voedt het! Voedt de tuin van je hart zodat het tot bloei komt!

 

🥰🔥🙏✨🌞❤️♥️

 

Wil je ook wekelijks geïnspireerd worden?
Meld je aan voor de WhatsApp groep!